E-kölcsönzőt nyitott a Goethe Intézet

2012.02.23. 11:44

Az olvasók német nyelvű könyveket, hangoskönyveket és folyóiratokat tölthetnek le elektronikus formában a Goethe Intézet weboldaláról. Az e-kölcsönzőben a könyveket 14 napra, a hanganyagokat és a videókat 7 napra, a magazinokat 2 napra, a napilapokat 2 órára lehet kölcsönözni. A kölcsönzési idő lejárata után az adott fájlt már nem lehet megnyitni, hosszabbításra nincs lehetőség, de újra ki lehet kölcsönözni azt.

A Goethe Intézet kínálatában szerepel egyebek mellett a két legnagyobb német napilap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Süddeutsche Zeitung, valamint a három legfontosabb német hetilap, a Der Spiegel, a Die Zeit és a Wirtschaftswoche. Az öt médium valamennyi, aktuális és régebbi számai letölthetők pdf formátumban.

Az online kölcsönző előnye, hogy a nap 24 órájában elérhetővé teszi a könyvtár digitális kínálatát. A szolgáltatásra a www.goethe.de oldalon, az "e-kölcsönzés" menüpont alatt lehet jelentkezni. A használat 2500 forint éves könyvtári tagsági díjhoz kötött. A regisztrációs kód egy év leteltével lejár, és az online űrlap kitöltésével új regisztrációs kódot kell kérni.

Aranyköpések

Könyv az életünkről, mindennapjainkról, azok nehézségeiről 14 kortárs író egy inspiráló novelláskötetben

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM