Letiltották a nővadász iPhone-alkalmazást

2012.04.02. 15:00

A Girls Around Me (Lányok Körülöttem) nevű Iphone-alkalmazás segítségével a férfiak könnyedén követhetik, kik vannak a közvetlen közelükben. Az alkalmazást a kritikák után az Apple szombaton eltávolította az App Store-ból, pedig nem egyértelmű, hogy a készítők bármilyen irányelvet megszegtek volna: egyszerűen csak publikus elérhető adatokat kapcsoltak össze.

girlsaroundme1

John Brownlee, a Cult Of Mac újságírója robbantotta ki a botrányt azzal, hogy írt egy cikket az app működéséről. A Girls Around Me lényegében nem csinált mást, mint a Foursquare-becsekkolásokat Facebookal összekötő, nyilvános profillal rendelkező lányok helyzetét rajzolta fel egy Google Térképre. Brownlee megjegyzi, hogy ez leginkább a Facebook alapbeállításai miatt lehetséges, az alkalmazás semmi rosszat nem csinál.

Az már a hibás beállítások miatt van, hogy pár kattintással megállapította egy közelében lévő idegenről, hogy hol volt korábban, mi a teljes neve, hogy néz ki – bikiniben –, sőt a képek alapján az is kiderült, hogy mi a kedvenc koktélja, profilján megadta kedvenc könyvét, zenéjét is. Az alkalmazást készítő moszkvai székhelyű i-Free cég azóta közleményben kommentálta a történteket, szerintük nem tettek semmi törvénytelent.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM