Blanka, Bianka
9 °C
18 °C

A HTC leszámolt a billentyűzettel

2012.04.21. 11:45

Az érintőképernyő megölte a billentyűzetet. A HTC többet nem fejleszt olyan telefonokat, amelyeken fizikai billentyűzet is van, ehelyett a kijelzőn lévő virtuális billentyűzet tökéletesítésére koncentrál.

Claude Zellweger, a HTC kreatív igazgatója jelentette be egy seattle-i tájékoztatón, hogy teljesen felhagy a billentyűs mobilok fejlesztésével a cég. Ez nem jelenti azt, hogy többet nem fog billentyűs mobilt piacra dobni, de máshova összpontosítja a fejlesztést.

A HTC néhány évvel ezelőtt háromhetente mutatott be új mobilt. Ez akkoriban segített az akkor még szinte ismeretlen cégnek bekerülni a köztudatba. A mobilok ilyen gyorsaságú megjelenése segítette az Android operációs rendszer elterjedését is. Azóta a többi gyártó lelassult, a Motorola és a Samsung kevesebb, de jobb telefont ad ki. A HTC is rájött arra, hogy a kevesebb néha több, és ők is lassítani akarnak, a QWERTY-s mobilok pedig erőforrást vesznek el tőlük.

Ez nem érte meglepetésként a piacot, az okostelefontrendek az utóbbi időben az érintőképernyő felé mozdultak. Egyre kevesebb olyan mobil jelent meg, melyen fizikai billentyűzet is van. Még a BlackBerry gyártója, a RIM is követte a trendeket a Storm szériával.

A fizikai billentyűzet hiánya vékonyabb, könnyebb és dizájnosabb telefonokat eredményezett.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!