Ignác
-4 °C
3 °C

A HTC leszámolt a billentyűzettel

2012.04.21. 11:45 Módosítva: 2012-04-30 09:59:59

Az érintőképernyő megölte a billentyűzetet. A HTC többet nem fejleszt olyan telefonokat, amelyeken fizikai billentyűzet is van, ehelyett a kijelzőn lévő virtuális billentyűzet tökéletesítésére koncentrál.

Claude Zellweger, a HTC kreatív igazgatója jelentette be egy seattle-i tájékoztatón, hogy teljesen felhagy a billentyűs mobilok fejlesztésével a cég. Ez nem jelenti azt, hogy többet nem fog billentyűs mobilt piacra dobni, de máshova összpontosítja a fejlesztést.

A HTC néhány évvel ezelőtt háromhetente mutatott be új mobilt. Ez akkoriban segített az akkor még szinte ismeretlen cégnek bekerülni a köztudatba. A mobilok ilyen gyorsaságú megjelenése segítette az Android operációs rendszer elterjedését is. Azóta a többi gyártó lelassult, a Motorola és a Samsung kevesebb, de jobb telefont ad ki. A HTC is rájött arra, hogy a kevesebb néha több, és ők is lassítani akarnak, a QWERTY-s mobilok pedig erőforrást vesznek el tőlük.

Ez nem érte meglepetésként a piacot, az okostelefontrendek az utóbbi időben az érintőképernyő felé mozdultak. Egyre kevesebb olyan mobil jelent meg, melyen fizikai billentyűzet is van. Még a BlackBerry gyártója, a RIM is követte a trendeket a Storm szériával.

A fizikai billentyűzet hiánya vékonyabb, könnyebb és dizájnosabb telefonokat eredményezett.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!