Elárasztotta a spam a közösségi oldalakat

2012.05.30. 14:08

A közösségi oldalak mint a Facebook és a Twitter mára digitalis életünk legfontosabb részei. Emiatt a spammerek is fókuszt váltottak, és a jól bevállt, emailben terjesztett kértelen reklámok helyett mára a digitális szociális hálókat célozzák. Az Impermium spamszűrő szoftvereket gyártó cég szerint a spammerek hozzák létre a közösségi oldalak felhasználóinak 40 százalékat, a weboldalakon elküldött üzenetek pedig körülbelül 8 százaléka spam, ami nagyjából a duplája a fél évvel ezelőtt mért értéknek.

A spammerek jellemzően a megosztásokat használják üzeneteik továbbítására. Amikor az áldozat a spammer linkjére kattint a Facebookon, először lájkolnia vagy megosztania kell, mielőtt megnézhetné az adott oldalt. Az is gyakori, hogy telepíteni kell egy alkalmazást, ami utána szinte mindenhez hozzáfér. Nem kímélik a spammerek a nők kedvencét, a Pinterestet sem, ahol a képekre elhelyezett linkek visznek nemkívánatos oldalra.

A közösségi oldalak folyamatosan küzdenekek az illetéktelen használattal. A Facebook még januárban zárta ki egy hirdetőjét az egész rendszerből ilyen stílusú üzenetek terjesztése miatt, a Twitter pedig múlt hónapban beperelte a JL4 Web Solutions kéretlen reklámozásért.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM