Meghalt a trololós ember

2012.06.04. 13:01

Vasárnap este egy szentpétervári kórházban meghalt az az orosz énekes, aki 2010-ben lett világhírű az interneten az 1976-ban videóra vett, Trololo címen elhíresült számával. A hírt a város kulturális ügyekért felelős hivatalának szóvivője közölte. A halál pontos oka egyelőre nem ismert, de valószínűleg összefüggésben van azzal, hogy a 77 éves férfi május végén kómába esett és intenzív osztályon kezelték, de visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett.

Az említett dal – aminek valódi címe „Nagyon örülök, hogy végre hazatérek" – szövege nagyon egyszerű, mert főként lalázásból áll. A hatvanas évekbeli stúdiófelvételen szereplő énekest a dal mellett frizurája, gesztusai miatt is felkapta a net.

Az énekest a neten mindenki csak Trololo Guyként emlegeti, pedig van rendes neve is: Eduard Anatoljevics Hilnek hívják. 1934-ben született Szmolenszkben, a hatvanas években szeretett bele a popzenébe, 1973-ban megnyerte a Nemzetközi Ifjúsági Fesztivált, így nyolcvan országot bejáró földkörüli turnéra indult, valamint számos díjat nyert különböző szovjet és kelet-európai fesztiválokon kellemes baritonjával.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport