A Google Plus kedveltebb a Facebooknál

2012.08.02. 15:39

A Comscore független elemzőcég mérése szerint az elmúlt hat-hét hónapban robbanásszerűen nőtt a Google Plus felhasználóinak száma. Az elemzésből kiderül, hogy a vizsgált időszakban, amely 2011 novemberétől 2012 júniusáig tartott, a 15,2 milliós, Egyesült Államokban élő felhasználói bázis júniusra 27,7 milliósra hízott. Ugyanebben az időszakban világszinten 66,7 millióról 110,7 millióra nőtt a közösségi oldalt használók száma. Zeus Kerravala, a ZK Research egyik elemzője szerint mindez arra utalhat, hogy mégis lehet hely egy második közösségi tartalomszolgáltatónak.

Noha a Google Plus a regisztrációk számában meg sem közelíti a Facebookot, a fogyasztói elégedettséget vizsgáló Foresee eredményei alapján a felhasználók sokkal elégedettebbek a Google közösségi oldalával, mint a legnagyobb konkurensével. Előbbi 100 pontból 78-at kapott az American Customer Satisfaction Indexen (Amerikai Vásárlói Elégedettségi Mutató, ACSI), ami a Facebook idei (61) és tavalyi (66) eredményeit is felülmúlja.

Kerravala elmondása szerint az, hogy egyre többen érdeklődnek a Google Plus iránt, tanulságos lehet a Facebook számára. Mondandójának további részében a megnövekedett figyelem okairól elmélkedett; szerinte egyértelmű, hogy a Facebook körüli botrányok a Google szolgáltatásának kedveztek, de fontos szempontnak tartja az újdonság varázsát is.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM