Barátokat jelöl egy Facebook-vírus

2012.08.22. 11:17

A Facebook felhasználói arról panaszkodnak, hogy a fiókjaik barátnak jelölnek ismeretleneket, sőt olyanokat is, akiket korábban blokkoltak.  A közösségi oldal egyelőre hallgat a kérdésben. Egy héttel ezelőtt egy felhasználó már jelentette a közösségi oldal furcsa működését a hivatalos fórumon, azóta többen jelezték ugyanezt a problémát. A Facebook egyelőre nem reagált a bejegyzésekre.

A felhasználók szerint előfordul, hogy olyan emberek jelennek meg a barátaik között, akliket nem jelöltek be, sőt nem is fogadtak el tőlük jelölést. Egy hölgy azt írja, harminc napra kitiltották az oldalról, amiért túl sok barátnak jelölést küldött – az oldal algoritmusa ezt automatikusan spamnek minősítette, a Facebook pedig nem lépett semmit annak ellenére sem, hogy értesítette őket, hogy nem ő kezdeményezte a barátkozásokat.

A ReadWriteWeb szaklap szerint egyértelmű, hogy vírusról van szó. Megkeresték a Facebookot, azonban eddig nem válaszoltak. Egy felhasználó viszont emailben is megerősítette a fórumban leírtakat az újságnak: őt is blokkolták, miután tudtán kívül száz embert jelölt barátnak.

Korábban egy olyan vírus száguldott végig a közösségi oldalon, amely cseten küldözgetett linkeket, aki pedig rákattintott, szintén továbbküldte összes barátjának. 2011-ben pedig pornó bevetésével sikerült megfertőzni a gyanútlan felhasználókat.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM