Izraelt támadja az Anonymous

2012.11.17. 15:28

Amikor az izraeli védelmi erők a héten akcióba lendültek a Gázai övezet ellen, az Anonymous is kihirdette saját háborúját OpIsrael néven. Azóta több ezer jelszót és emailcímet szereztek meg több száz izraeli weblapról, köztük kormányzati oldalakról és magáncégektől. Hozzájutottak a Jeruzsálem Bank és a Külügyminisztérium adatbázisához is. A hekkercsoport közleménye szerint az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor Izrael levágta az internetről a Gázai övezetet.

A hekkercsoprt Twitteren jelentette be hogy törölték mashav.mfa.gov.il, illetve a bankjerusalem.co.il adatbázisait. Ezen kívül több száz weblapot elérhetetlenné tettek túlterheléses támadással, például Tel-Aviv hivatalos oldalát, a tel-aviv.gov.il-t is. Pastebinre feltöltött saját listájuk alapján egészen pontosan 659-et. Ezek közül már néhány azóta újra működik.

Egy másik lista szerint 2004 emailcímet szereztek meg, többségükhöz nagyon gyenge jelszó tartozott. Ezeket állítólag az adirotmodiin.co.il weboldalhoz tartozó adatbázisból szerezték. Több cím izraeli végződésű doménhez tartozik, de vannak közütttük Gmail-, Yahoo- és Hotmail-fiókok is.

Az izraeli kormánynak volt biztonsági mentése az érintett oldalakról. A támadások azonban megmutatták, hogy most nemcsak egyszerű ddos-ről van szó: az OpIsrael műveltbe valószínűleg elég sok hekker bekapcsolódott, akik ráadásul most kifejezetten a károkozásra mennek.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM