Letiltották a Facebookot Tádzsikisztánban

2012.11.27. 18:53

Az állampolgárok állítólagos kérésére hivatkozva a tádzsik kormány blokkolta a Facebook közösségi portált. A kormány keddi bejelentése szerint az állampolgárok arra panaszkodtak, hogy hazugságok áradata zúdul rájuk a közösségi portálon Emomali Rahmon elnökről és közeli munkatársairól.

"Az elmúlt időszakban túl sok sértés jelent meg a Facebookon az elnök és a kormány tagjai címére" - mondta a távközlési szabályozó hatóság egyik magas rangú vezetője, aki szerint az ezt sérelmező állampolgári bejelentésekre reagálva blokkolták a portált. Azt nem árulta el, az intézkedés meddig lesz érvényben.

A tilalom hétfőn lépett érvénybe. Kilenc tádzsikisztáni internetszolgáltató kapott utasítást a Facebookhoz való hozzáférés letiltására. A nyolcmillió lakosú, elszegényedett volt szovjet köztársaságban több mint 40 ezer Facebook-felhasználó van. Márciusban Tádzsikisztánban már blokkolták egy hétre a Facebookot, valamint több független hírportált, amelyek bírálták az országot 20 éve vaskézzel irányító Rahmon elnököt.

Tádzsikisztánban jövőre tartanak elnökválasztást, és számos megfigyelő szerint a következő hónapokban szigorítani fogják az internet ellenőrzését az országban.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM