Dávid parittyája védi Izraelt

2012.11.28. 15:49

Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy sikeresen tesztelte legújabb rakétavédelmi rendszerét. A David parittyája nevű rendszert a közepes hatótávolságú rakéták ellen fejlesztették, és egy több lépcsős védelmi rendszer része.

A szombati teszten Dél-Izraelben lelőtték az első rakétát. Dávid parittyáját arra tervezték, hogy 300 kilométeres körzetben tudjon megsemmisíteni célpontokat. A Varázspálcának is nevezett legújabb védelem az izraeli Rafael Advanced Defense Systems és az amerikai Raytheon cég közös fejlesztése, amely 2014-re újabb réteget adhat az izraeli védelemnek.

Emellett Izrael kifejlesztette a Nyíl nevű rendszert is a nagyobb hatótávolságú, esetlegesen Iránból érkező rakéták ellen. Új generációja még csak tesztfázisban van, 2016-ra készülhet el a Nyíl 3 nevű változat, amely már az atmoszférán kívül is hatékony lesz. A gázai akciók nyomán nagy nyilvánosságot kapott Vaskupola a rövid hatótávolságú, például a Gázai övezetből és a libanoni Hezbollahtól érkező rakéták ellen nyújthat védelmet.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM