Reklámnak adhat el fotókat az Instagram

2012.12.18. 13:38

Megváltoztatta a felhasználói szerződését az Instagram, a világszerte népszerű képmegosztó oldal, és ezzel magára haragított néhány embert több mint hétmillió felhasználója közül. A Facebook tulajdonában lévő fotós portál túl tágan fogalmazta meg azt, hogy miként tudja hirdetésekhez használni a feltöltött képeket. A szöveg alapján akár az is előfordulhat, hogy valaki a macskájáról készített fotót egy busz oldalára ragasztott óriásplakáton látja viszont.

A január 16-án életbe lépő új szabályok tartalmaznak elfogadható változtatásokat is, mint azt, hogy tilos a pornó feltöltése, és hogy a szolgáltatás 13 éves kor alatt nem használható. De az emberek nem is emiatt reklamálnak.

A felhasználónak gyakorlatilag abba kell beleegyeznie, hogy az Instagram szolgáltatását, vagy annak bizonyos részeit reklámokkal tartják fent, és a portál eladhatja a hirdetőnek a júzerek álnevét és a feltöltött fotóit. Természetesen a felhasználó ezért nem kap pénzt, hiszen ingyen használja az Instagram tárhelyét, szoftvereit és más technológiáit. Mint azt mások korábban megfogalmazták: az ingyenes szolgáltatások esetében nem a felhasználó által előállított tartalom a termék, hanem maga a felhasználó, akinek az adatait, írásait vagy képeit hirdetési célokra használják fel.

Aki nem tud együtt élni ezzel a feltétellel, az jobban jár, ha gyorsan lementi a képeit az Instagram szervereiről. Az Instaport nevű weboldalon kell bejelentkezni az instagramos jelszóval és azonosítóval, és néhány kattintás után megkapjuk a képeket egy .zip fájlba tömörítve. Ezután már csak deaktiválni kell az Instagramon a fiókunkat, de ezt csak akkor tegyük meg, ha soha nem akarunk ugyanoda visszatérni. Az Instagram nem tudja helyreállítani a fiókokat, és ugyanazzal a névvel nem lehet újra regisztrálni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM