Iphone + Facebook = ingyen telefonálás

2013.01.17. 10:35

A Facebook január elején kezdte meg a Messenger for Iphone tesztelését Kanadában. Az alkalmazás segítségével a felhasználók ingyen telefonálhatnak – pontosabban az adatforgalmi díjért, ugyanis a program nem telefonhívásként, hanem mobilneten vagy wifin továbbítja a beszélgetést. A tervek szerint a szolgáltatást hamarosan az Egyesült Államokban is bevezetik.

A tesztek jó eredménnyel zárultak: az alkalmazásban már feltűnt az ingyenes hívást indító gomb. A továbbított hang minősége jó; akik kipróbálták a szolgáltatást, azt állítják, hogy a Messenger legalább olyan jól szól, mint a Skype, a Vonage vagy a Viber.

A Facebook a Verge-nek elmondta, hogy hívásindításhoz csupán el kell indítanunk az alkalmazást, kiválasztani a hívni kívánt felhasználót, meg kell nyomnunk a jobb fölső sarokban az „i” gombot, majd a Free Callra bökve már indulhat is a beszélgetés. Hívás esetén a képernyőn figyelmeztetés jelenik meg, a hívó fél nevével. Az Egyesült Államokban élőknek a szolgáltatás biztosítja, hogy a telefon adatforgalmi kapcsolatát fölhasználva, vagy wifin keresztül beszélgessenek a facebookos ismerőseikkel.

A szolgáltatásnak elsősorban azok örülhetnek, akiknek az otthona vagy a munkahelye környékén rossz a vétel, vagy szeretnének spórolni a telefonszámlájukon. A Facebook számára ez ugyancsak jelentős előrelépés: egy egyszerű szolgáltatással megszerezhetik a világ legnagyobb VoIP-felhasználókból álló közösségét. A szolgáltatás nemzetközi elindításáról a Facebook egyelőre nem nyilatkozott, ahogy arról sem, hogy a szolgáltatás más platformokon, például Androidon vagy böngészőkben is elérhető lesz-e.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM