Feltörték a Twittert, érdemes jelszót cserélni

2013.02.02. 09:12

Hekkerek támadták meg a Twittert, és könnyen lehet, hogy nagyjából 250 ezer felhasználó adatait el is lopták – közölte Bob Lord, a cég biztonsági igazgatója péntek este a népszerű mikroblogszolgáltató hivatalos blogjában.

A héten több online médium is – valószínűleg kínai – hekkertámadásnak esett áldozatul, betörtek a New York Timeshoz és a Wall Street Journalhoz, de a Bloombergnél is próbálkoztak. Lord szerint a Twittert ért támadás is ebbe a sorba illik, kifinomult, összehangolt akciókról van szó. Az igazgató úgy véli, más vállalatokat is támadnak hasonló módszerekkel.

A hekkerek felhasználói azonosítókhoz, emailcímekhez, munkamenet-azonosítókhoz és kódolt jelszavakhoz fértek hozzá. Az érintett júzerek jelszavait a Twitter érvénytelenítette, és emailben arra kérte őket, hogy adjanak meg új jelszót. Magyar felhasználók is kaptak ilyen levelet. Lord azt javasolja, hogy a felhasználók válasszanak erős jelszavakat: olyanokat, amikben kisbetűk, nagybetűk, számok és szimbólumok is előfordulnak.

Lord további javaslata a Java futtatókörnyezet kikapcsolása. A Java sérülékenysége miatt az amerikai kormány nemrég figyelmeztetést adott ki, az Apple és a Mozilla pedig alapértelmezésben kikapcsolta a Javát böngészőiben.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM