Furcsa tendenciák a Facebook-júzereknél

2013.02.06. 12:09

A Facebook felhasználóinak 61 százaléka önkéntesen távol tartja magát a közösségi oldaltól, egy új felmérés szerint általában több hétig tart ez a szünet. A Pew Research Center amerikaiak körében végzett kutatása megállapította, hogy a legtöbb felhasználónak nincs elég ideje foglalkozni profiljával. A legtöbben elveszítették az érdeklődést az oldalban és egyre inkább terjed az a felfogás, hogy a Facebook valójában időpocsékolás.

A szünetet tartott felhasználók négy százalékának nem tetszik ahogy a Facebook a személyes adatokkal bánik. Bár ezek többsége idővel visszatért a Facabookhoz, húsz százalékuk végleg törölte profilját.

Hiába döntöttek néhányan az oldal elhagyása mellett, a felhasználók 92 százaléka továbbra is használja a Facebookot. Változás van azonban a használatban: míg egy éve még ötven százalékuk nyilatkozott úgy, hogy nagyon fontos neki az oldal, most csak 12 százalék mondta azt, hogy az elmúlt egy évben nőtt a Facebook jelentősége.

A felmérés érdekes tendenciákra mutat rá, a fiatalok például kevesebb időt töltenek az oldalon. A 18-29 évesek 42 százaléka jóval kevesebbet facebookozik az egy évvel korábbinál. Az idősebbeknél csak 23 százalék nyilatkozott így.

A Facebook legnagyobb kihívása, hogyan tud profitálni egymilliárdos felhasználói bázisából, hogyan tudja fenntartani a júzerek érdeklődését. Legutóbb például a Graph Search nevű belső keresővel rukkoltak elő, amely azt ígéri, hogy minden felmerülő kérdésre választ ad a közösségi keresés erejével.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM