Egyetlen Facebook-hiba lelőheti a fél webet

2013.02.08. 14:01

A weboldalakba beépített lájk-gomb jelentősen megkönnyíti a tartalmak megosztását, de a portálok Facebook-függősége csütörtök este keményen visszaütött. Több weboldal, köztük olyan ismert hírportálok, mint a Business Insider és a Huffington Post, automatikusan egy Facebook-hibaüzenetre irányították a látogatókat.

Azokon a weboldalakon tapasztaltak problémákat, amelyek a Facebook Connect vagy Like beépülő modulokat használták. Ezek azok a gombok, amelyek kijelzik, hogy egy adott cikket mennyien lájkoltak, esetleg még a lájkoló ismerőseiket is felsorolja.

Kisebb káoszt okozott, hogy a felhasználókat az egyik nem működő oldalról a másikra pöckölte át a hiba. Kizárólag azokat érintette a hiba, akik a Facebookra bejelentkezve használták a böngészőjüket.

De vajon ki tudja megmondani, hogy adott pillanatban milyen szolgáltatásokba van bejelentkezve? A böngészőkben alapból nincs olyan menüpont, amely egyetlen gombnyomással tájékoztatást adna az érvényes bejelentkezésekről, márpedig a böngésző úgy is a Facebookon tud lenni, hogy a közösségi portál nincs megnyitva egyetlen ablakban  sem.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM