Jönnek az egymillió dolláros videók Facebookra

2013.04.16. 19:36

Az AdAge értesülései szerint idén nyártól indul a Facebook legújabb pénztermelő, és cserébe a felhasználókat a halálba idegesítő akciója, az automatikusan induló videós hirdetésekkel. A tervek szerint a 15 másodperces reklámok a felhasználó üzenőfalán jelennek majd meg, és úgy lesznek lekorlátozva, hogy egy ember naponta legfeljebb hármat legyen kénytelen végignézni. Az ilyen hirdetésekért a Facebook a hírek szerint napi egymillió dollárt kérne, és négy felhasználói kategóriát lehetne megcélozni velük: nők 30 év alatt, férfiak 30 alatt, nők 30 fölött és férfiak 30 fölött. Ha mind a négyet sikerül eladni, az havi 120 millió dollár körüli bevételt jelenthet a Facebooknak, vagyis éves szinten potenciálisan egymilliárd feletti összeg esik be a kasszába.

Az egymilliós ár riasztóan magasnak tűnhet elsőre, hiszen a világ legdrágább és leghatékonyabb tévés hirdetéseinek számító Super Bowl reklámok kétszer hosszabbak, és csak négyszer ennyibe kerülnek, vagyis az egy másodpercre vetített áruk éppen a duplája a facebookos reklámszpotokénak. Cserébe rengeteg embert lehet elérni egy ilyen reklámmal, szakértők szerint egy ilyen facebookos hirdetéshez fogható hatékonysága a neten legfeljebb annak lehet ha valaki a Yahoo vagy a YouTube nyitóoldalát veszi meg a reklámjának.

Hogy azt hogyan fogják elérni, hogy a felhasználókat ne idegesítsék halálra ezek a reklámok, egyelőre rejtély, de valószínű, hogy a napi három szpotra való szűkítés mellett abban bíznak, hogy maga a hirdető is érezni fogja, hogy 2-300 millió ember elé teszi ki a reklámját, így annak nagyon jónak kell lenni, különben fordítva sülhet el az egész. A Super Bowl szünetében levetített reklámok lehetnek itt is a követendő példa, amelyeket sokan jobban várnak Amerikában, mint magát a meccset. Szakértők szerint a facebookos videós hirdetés optimális lehet például mozitrailerek premierjéhez.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM