Az internet harmada pornó

2013.05.07. 09:37

Az internet adatforgalmának nagyjából 30 százalékát teszi ki a pornó egy új felmérés szerint. A letölthető és streamelhető hd tartalmak elterjedése megsokszorozta az ilyen témájú oldalak adatforgalmát, de a látogatószámok is csillagászatiak. Becslések szerint a pornószájtok összesített látogatószáma havi 450 millió lehet, egy látogatás átlagosan 12,5 percig tart, és egy felhasználó havonta 7-8 alkalommal tér vissza a kedvenc pornóoldalaira.

Összehasonlításképpen a hagyományos tévézést forradalmasító Netflix havi 46 millió, a világ legnagyobb webáruháza, az Amazon 110 millió, a Twitter pedig 160 millió felhasználót ér el havonta. A közel félmilliárd online pornónézőnél csak a YouTube (800 millió) és a Facebook (1,1 milliárd) aktív felhasználói tábora nagyobb.

A teljes netes adatforgalomból becslések szerint egyharmad körüli részt vesz ki a pornó, ami legfőképpen a direkt felnőtt témákra specializált YouTube-klónoknak köszönhető. A legnagyobb forgalmú a Youporn, ami a publikus adatok szerint hatszor akkora adatforgalmat generál, mint az egyik legnagyobb online videojékának számító Hulu.com.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport