Bővülnek a Google Glass lehetőségei

2013.05.17. 09:26

A Google az I/O fejlesztői konferencia nyilvánosságát kihasználva bejelentett néhány újabb olyan alkalmazást, ami fut majd a cég speciális szemüvegén, a Google Glasson.

A Google szeretné, ha az emberek elfogadnák, hogy a Glass egy fejlesztés alatt álló termék, amire úgy érdemes gondolni, mint az első Iphone-ra: egy teljesen új platformként, ami igazából akkor válik teljessé, ha külső fejlesztők is elkezdenek alkalmazásokat kiadni rá. Az Iphone is csak az App Store, vagyis az Apple alkalmazásboltjának indulása után lett igazából az a sokoldalú készülék, ahogy ma ismerjük, eredetileg böngésző, levelezőkliens és térképalkalmazás volt csak elérhető rajta.

A Google Glassra elérhető alkalmazások már most többet nyújtanak ennél. Az Evernote, Twitter, Tumblr, CNN, Facebook és Elle már készített szemüvegre optimalizált appot, ezek közül talán a Facebook az, amit a legtöbben vártak és használnának. Eddig ugyan arról volt szó, hogy a Google szemüvegén csak a Google+ közösségi oldal fut majd, de úgy tűnik, hogy a Facebookra is tölthetünk majd fel saját nézőpontból felvett képeket és videókat, amikhez hangparancsokkal és beszédfelismerőre épülő diktálással fűzhetünk megjegyzéseket.

A CNN alkalmazása nem túl meglepő módon híreket vetít majd a szemünk elé, de beállíthatjuk, hogy mikor mit szeretnénk látni – tőzsdei híreket reggel, sporthíreket délben, némi bulvárt este. A Twitter alkalmazását nem kell részletezni, a követett emberek 140 karakteres mondanivalóját nézhetjük meg bárhonnan anélkül, hogy elő kéne vennünk valami más szerkezetet, amin ezt szintén megtehetnénk.

Az Elle magazin alkalmazása a CNN-hez hasonló, megadhatjuk, hogy az újság témaköreiből melyikekre vagyunk kíváncsiak. Az Evernote nevű elektronikus jegyzettömb egyik legfontosabb lehetősége pedig az, hogy az egyes jegyzetlapokat elküldhetjük a szemüvegre, ez például bevásárlólistaként teljesíthet fontos szolgálatot.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM