Digitalizálta a Google a Sikolyt

2013.05.22. 10:33

Marzia Niccolai, a Google Art Project munkatársa jelentette be ma a hivatalos blogban, hogy újabb érdekes és izgalmas anyagokkal bővítették a szolgáltatás kínálatát. Gyönyörű, a helyi viseletet bemutató fotósorozattal találkoznak azok, akik a neves perui fotós, Mario Testino frissen feltöltött nagy felbontású képeit nézik meg.

A nagy felbontású képek adatbázisa egyébként folyamatosan bővül, most olyan festők alkotásai kerültek fel, mint Monet, Vermeer, Rembrandt. De ezeken belül is kiemelt szerepet kapnak, a virtuális gyűjtemény legfontosabb kincsei: a gigapixeles, vagyis extra nagy felbontással felvitt képek. Ezek száma 16 darabbal gyarapodott, köztük van Edvard Munch híres, Sikoly című képe is.

A harmadik, az előző kettővel természetesen szorosan összefüggő változás, hogy azon múzeumok száma is 20-szal növekedett, melyek termeinek egy részét a Street View utcakép technológiájával be lehet járni. Fontos tudni, hogy nemcsak kifejezetten múzeumokat vesznek fel a projektbe, hanem más, kulturálisan értékes épületeket is meg lehet majd nézni belülről. Elsőként az 1088-ban alapított, a világörökségi listán szereplő pátmoszi Szent János kolostor járható be, illetve 116 ott található műalkotás is megtekinthető.

Dr. Máriás

Botrányalbum - 150 festmény tanulságos és vicces tanmesével

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM