Itt a videós Instagram

2013.06.20. 22:18

A Facebook hivatalosan is bejelentette azt, ami már pár napja kiszivárgott az internetre: videómegosztási lehetőséggel bővül a népszerű fotómegosztó alkalmazás, az Instagram. A tavaly közel egymilliárd dollárért felvásárolt cég a facebook hátterével megerősödve mára elérte a havi 130 millió aktív felhasználót, és a Vine nevű (nemrég a Twitterrbe beolvadt) hat másodperces, végtelenített videók megosztására való alkalmazás hirtelen sikerét követi ezzel az újítással. A bejelentés után nem sokkal már rá is ragadt a Vinestagram becenév a videós Instagramra.

Az új lehetőség rövig, legfeljebb 15 másodperces videók rögzítését és online megosztását teszi lehetővé, természetesen az Instagram védjegyévé vált grafikus szűrők és effektek itt is használhatóak lesznek, első körben 13 féle. Az iOS-es és androisos Instagram appokhoz csütörtöktől tölthető le az a frissítés, ami a videómegosztást tartalmazza. Egyelőre csak az Instagram appal felvett videókat effektezhetjük és tölthetjük fel, a már régebben felvett és a telefonunkon levő videóknál nincs meg ez a lehetőség. Cserébe az alkalmazás szoftveres képstabilizátorral javítja fel a remegő, be-bemozduló kézzel felvett videóinkat.

Szakértők szerint az Instagram videós bővítése beleillik a Facebook jelenlegi fő csapásirányába, a közösségi oldal minden erejével azon van, hogy meghódítsa a mobil eszközöket. A felhasználók egyre inkább okostelefonról és tabletről érik el a Facebookot, és a cég minden követ megmozgat azért, hogy ezt a trendet kiszolgálja, és ezzel párhuzamosabban minél több mobilos reklámfelületet tudjon értékesíteni.

A Facebook kritikusai szerint a cég egyszerűen kifogyott az ötletekből és a kreativitásból, és az utóbbi időben a nagy újításként beharangozott szolgáltatásai nagyrészt már létező, jellemzően frissen felfutott startup cégektől származó ötletek másolatai. A Vine-t másoló videós Instagram mellett ebbe a trendbe illeszkedik a Poke funkció a Facebookon (ami a Snapchat klónja), a Twitteren népszerűvé vált hashtagek bevezetése, vagy a Foursquare-re hasonlító gps-es bejelentkezés különféle helyekre.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM