Előd
5 °C
12 °C

Elkészült a mindent taszító póló

2013.06.21. 12:06

Mindenkivel előfordult már, hogy leette, leöntötte magát. Eddig is voltak olyan ruhák, amin reklámos szlogennel élve kevésbé ragadtak meg a makacs foltok, most viszont elkészült egy több éve fejlesztett Neverwet nevű anyag. Az USA-ban már 20 dollárért megvásárolható.

A termék szó szerint sosem nedveset jelent magyarul, amely elég beszédes név: a fejlesztők szerint a tartalma szuper hidrofób (víztaszító), gyakorlatilag minden felületre felvihető, és azokat szárazon is tartja.

Egy csomagban két palack van, egy alap- és egy fedőbevonat, amellyel 10-15 négyzetlábat (1,4 négyzetmétert) lehet lefedni. Taszítóvá teszi a fém, fa, szövet és műanyag felületét is. Az alapbevonatnak 30 perc kell a száradáshoz, használat előtt még egyszer ennyit rajta várni kell a fedőbevonatra is. Átlátszó felületeken nem jól használható, mivel homályos nyomot hagy száradás közben.

Az alábbi videón látható, hogy tényleg működik spray, taszítja az ételt, folyadékokat, vízállóvá teszi az Iphone-t. Ugyanakkor működése több kérdést is felvet, a Reddit felhasználói főleg az anyag egészségügyi, természetet károsító hatásaira kíváncsiak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.