Börtön fenyeget egy tinédzsert facebookos ironizálás miatt

2013.06.28. 09:56

Már március óta letartóztatásban van egy amerikai fiatal egy Facebookon posztolt ironikus kommentjéért. A 18 éves Justin Carter és barátja a League os Legends nevű játékról vitatkozott egy másik felhasználóval, amikor egy iskolai lövöldözéssel kapcsolatos hozzászólást írt.

A beszélgetésben a vitapartner azt írta, hogy "őrült vagy, valami nem stimmel a fejedben". Erre apja elmondása szerint Justin Carter azt felelte, hogy "Ó igen, tényleg nem stimmel valami a fejemben, megyek is lövöldözni egy gyerekekkel teli iskolában és megeszem még dobogó szívüket". A reakciók a lol és a jk (joke vagy just kidding, vagyis vicc, csak viccelek) voltak.

Egy kanadai nő azonban máshogy gondolta, amikor látta Justin hozzászólását, a Google segítségével kiderítette, hol lakik. Miután látta, hogy nem messze egy iskolától, az aggódó állampolgár azonnal értesítette a rendőrséget.

Justin Cartert le is tartóztatták és terrorista akció előkészítésével vádolják. Ez akár nyolc év börtönnel is büntethető. A rendőrök átkutatták a tinédzser házát, és természetesen nem találtak fegyvert.

A fiatal családja petíciót indított annak érdekében, hogy vizsgálják felül a vonatkozó törvényeket. Apja azt nyilatkozta, hogy fia nem nézett híreket, nem olvasott újságot, nem tudta, hogy szavainak milyen következményei lehetnek.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM