Eltüntetik a pornót a Tumblrről

2013.07.19. 23:20

A felnőtt tartalmakat kínáló Tumblr-mikroblogokat eltávolítják minden lehetséges keresési találatból, ahelyett, hogy meghagynák az Erotika kategóriát, a felhasználók mérgesek.

Amikor a Yahoo megvette a Tumblrt, azt éreztette, hogy békén fogja hagyni a felnőtt-, illetve pornós blogokat. A felhasználók azonban rájöttek, hogy az új, csütörtökön bevezetett irányelvek alapján karanténba kerülnek a felnőtt tartalmak, ami azt is jelenti, hogy nem kerülnek be a Google, a Bing és a Yahoo találatai közé sem.

Úgy számoltak, hogy a változások körülbelül a felhasználók tíz százalékát érintik. Most kiderült, hogy 12 millió Tumblrt jelöltek meg felnőtt tartalomként, és azzal, hogy megszűnt az Erotika kategória, ezeket ki is vették a Tumblr belső keresőjéből, majd az összes többiből is.

A kategóriát még 2010 januárjában vezették be, erős szexközpontú hírveréssel. Úgy tűnik, eddig tartott a mikroblog toleranciája. A változások két hónappal azután következtek be, hogy Marissa Mayer, a Yahoo vezérigazgatója, bejelentette, hogy a márkára nézve nem biztonságos blogokat békén hagyják. Ennek ellenére mostantól csak közvetlen hivatkozással lehet elérni az ilyen tartalmakat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport