Saját fizetési rendszeren dolgozik a Facebook

2013.08.15. 16:06

A Facebook új fizetési rendszert tesztel, amit a közösségi oldalra történő bejelentkezéssel lehetne használni. Az alkalmazással bárki tudna vásárolni, aki korábban megadta hitelkártyájának adatait a Facebookon.

A Facebook elismerte, hogy már tesztelnek egy ilyen rendszert, amit hamarosan, várhatóan a következő hónapokban hivatalosan be is mutatnak. A fizetési rendszer azonnal komoly vetélytársa lenne a már létező ilyen megoldásoknak, kezdve a PayPaltől a Google és az Amazon fizetési rendszerein át egészen a kisebb cégek által ajánlott szolgáltatásáig (Braintree, Stripe, Klarna).

Számtalan cég próbálja megkönnyíteni az online és mobilos fizetést. Egyre többen vásárolnak mobiljukon, és sokszor nehézkes begépelni minden adatot a kijelzőn. Ezt felismerve a cégek különböző megoldásokat kínálnak, a Facebook például azt, ami eddig is az erőssége volt, hogy Facebook-loginnal lehet belépni a felületre és az előtte megadott kártyával egyszerűen kifizetni a vásárolt termék vagy szolgáltatás ellenértékét.

Ugyanakkor úgy tűnik, a Facebook egyelőre csak a felületet egyszerűsítené le, nem folyik bele magába a tranzakcióba.

A Facebookon eddig nagyon sok pénz költöttek a felhasználók, elég csak az online játékokra gondolni, ahol játékon belül számtalan lehetőség van vásárolgatni mindenféle virtuális javakat. Fizikai ajándékokat is lehetett küldeni ismerősöknek a Facebook Gifts segítségével, itt PayPallel vagy hitelkártyával lehetett fizetni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM