no

Trükkel lehet gifet rakni a Facebookra

2013.08.29. 18:32 Módosítva: 2013.08.30. 08:31

Geekek ezrei élnek nap mint nap azzal a terhes tudattal, hogy a Facebookon még mindig nem működnek az animgifek, holott manapság nincs ennél hatékonyabb módja aktuális lelkiállapotuk kifejezésének. Az Instagramfüggők örömére már június óta a hashtagek is hasítanak a Facebookon, az inkább Tumblr-en lógó szenvedélybetegek viszont a mai napig sivárnak tarthatták az animációmentes közösségi portált.

Alapvetően a mai nappal sem változott meg az egyetemes gif-nyelvet gyakran használók helyzete, de egy kis csalással átugorhatják az értelmetlen korlátozást. A Giphy csütörtökön indult szolgáltatásának hála végtelenítve futhatnak a néhány képből álló sorozatok az üzenőfalon, ha egyszer már bekattintottuk őket. A gif-posztolás is egyszerű: a Giphy oldaláról kell kiválasztani a képet, ami az esetek többségében azonnal meg is jelenik a profilunkon állapotként. A Verge cikke szerint a folyamat azért még nem mindig problémamentes, de a rendszer így is sokkal jobb, mint gifek nélkül élni.

tmblr.gif

A Giphy-t egyébként a Betaworks New York-i hackerei találták ki, és mindenféle marketingeszköz nélkül, kizárólag az internet lingua francajaként emlegetett gifekkel már az első héten több mint 50 ezer látogatót és rajongót gyűjtöttek be.

Frissítés: a Facebook közben közleményt adott ki az egész emberiséget alapjaiban megrengető hírről. Közölték: hiába a trükkös Giphy, a közösségi oldal továbbra sem támogatja az animgifeket, és amit a hackerek csinálnak, vagyis hogy posztjaik alatt megtartják az eredeti fájlformátumot, az tulajdonképpen csak a rendszer megkerülése, nem is igazi gifposztolás.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM