Egymilliárd dollárt vár a Twitter a tőzsdétől

2013.10.03. 23:48 Módosítva: 2013.10.03. 23:56

Az először nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint a Twitter egymilliárd dollárt vár a tőzsdei bevezetéstől az IPO szakasz alatt. A tőzsdére TWTR jelzéssel készülő vállalat bejelentése szerint veszteséges volt az elmúlt időszakban, 69 millió dolláros veszteséget könyvelt el 2013 első félévében.

Elemzők és bankárok azt találgatták, mennyit érhet ténylegesen a cég. Michael Pachter, a WedBush Securities elemzőjének 15-16 milliárdos a becslése, ezt arra alapozza, hogy a másodlagos piacon az elmúlt hónapokban 20-30 dollár közötti áron cseréltek gazdát a részvények. Most a legpesszimistábbak 16, a legoptimistábbak 30 dollárra teszik a részvények értékét, vagyis a két érték között akárhol indulhat a kereskedés 2014-ben.

Már hónapok óta folytak az előkészületek a tőzsdére lépéshez a Twitternél: leállították az alkalmazottakat a másodlagos piacról, már nyáron beküldték a tőzsdefelügyeletnek az első dokumentumokat, de hivatalosan még mindig csak egy rövid twitből tudunk az IPO-ról. Ahogy a cég pénzügyeiről sem lehetett sokat tudni. Elemzésünket itt olvashatja>>>

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM