Túl sok a betű Facebookon

2013.11.04. 11:50

A Facebook múlt heti pénzügyi jelentéséből kiderül, hogy a tizenévesek egyre kevesebb időt töltenek a közösségi oldalon. David Ebersman ügyvezető azt mondta, hogy az amerikai tizenévesek közül majdnem mindegyiknek van felhasználói fiókja, a fiatalabbak már ritkábban lépnek be.

A Business Insider 13 éveseket kérdezett meg, hogy miért az érdektelenség. A válasz egyszerű volt: azért mert túl sok szülő van fenn az oldalon, és nem akarnak egy helyen lenni az anyjukkal. Ez pedig ragadós, a megkérdezett fiatalok egy része azért nem használja a Facebookot, mert kortársaik sem teszik azt.

Egyikőjük hozzátette, hogy még azelőtt regisztrált, hogy mobilja lett volna. Számítógépen a Facebook a legjobb választás, de mobilon ennél sokkal menőbb helyek is vannak, mint a Snapchat, Vine és Instagram. A Facebook túl sok időt visz el, írni és olvasni kell, de a szavak kevésbé fontosabbak, mint a képek és a videók – magyarázták a fiatalok.

A megkérdezettek barátainak is mind van felhasználói fiókja, de alig negyedük használja is azt. A Vine és az Instagram azért népszerű, mert gyorsan végig tudják görgetni, amikor unatkoznak, vagy vicces tartalom után kutatnak, és nem kell végeláthatatlan beszélgetésekbe bocsátkozniuk.

A Facebookot személyesebb kapcsolattartásra használnák, de erre is vannak már jobb módszerek, mint az iPaden futó Kik, amellyel egyszerűen rácsetelnek a barátaikra. Ez most egy nagyon népszerű alkalmazás a tizenévesek körében. Szerintük a Facebook azoknak való, akik gyakran váltanak iskolát, és így tudják a legjobban nyomon követni olyanok életét, akikkel amúgy ritkán találkoznak.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM