Nyílt levelet írtak Obamának a techóriások

2013.12.09. 14:09

Összefogtak a techszcéna legnagyobb nevei, hogy megváltoztassák, ahogy az amerikai és más kormányzatok felhasználói adatokat gyűjtenek az internetről. Amerika nyolc legnagyobb techóriásának vezetői kampányt indítottak a kormányzati kémkedés szűkítéséért. A támogatók között ott van Larry Page (Google), Marissa Mayer (Yahoo) és Mark Zuckerberg (Facebook).

Az Apple, a Google, a Microsoft, a Facebook, a Yahoo, a Twitter, a Linkedin és az Aol közösen nyílt levelet írt Barack Obama elnöknek és a kongresszus tagjainak, amelyben reformokra és korlátozásokra szólítják fel őket a megfigyelésekkel kapcsolatban.

„Az aláíró cégek megértik, hogy a kormánynak lépéseket kell tennie azért, hogy megvédje polgárai biztonságát, hisszük, hogy a mostani törvényeket és gyakorlatot meg kell reformálni” – írják a vezetők.

A cégek szeretnék visszaszerezni a felhasználók bizalmát, de ez nem megy könnyen, miután Edward Snowden kiszivárogtatott dokumentumaiból kiderült, hogy a kormány gyakorlatilag akadály nélkül hozzáfér a felhasználói adatokhoz. 

Reform Government Surveillance öt változtatást szeretne: azt, hogy csak kormányzati hatóság gyűjthessen adatokat, a hírszerzők jobb felügyeletét és elszámoltathatóságát, átláthatóságot a kormányzat követeléseiben, a határokon átívelő adatok szabad áramlását, illetve a kormányok közötti konfliktusok elkerülését.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM