Foursqare-esedik a Twitter

2013.12.17. 09:24

Helyalapú üzenetmegjelenítési funkciót kezdett néhány napja tesztelni a Twitter. Az újdonság a beszámolók szerint a közelmúltban lett elérhető azoknál a felhasználóknál, akik korábban engedélyezték a szolgáltatásnak, hogy hozzáférjen lokációs adataikhoz.

A Nearby (közelben) névre keresztelt funkció egyfajta Twitter-Foursqare-Google Maps keveréknek tűnik, a képernyő felső felét egy térkép tölti ki, amin a felhasználó aktuális helyzetét egy kék pont, a tweetek feladójának akkori tartózkodási helyét egy kék ikon jelöli, alul pedig a közelünkben elküldött tweeteket mutatja.

Ha az újítás bejön, a Twitteren sokkal könnyebb lehet majd egy-egy adott terület kiemelten fontos eseményeit követni, és persze a vállalatnak is könnyebb lesz majd célzott hirdetési megoldásokat ajánlani vevői számára. Persze ehhez a mostaninál sokkal több felhasználót kell meggyőznie arról, hogy megossza a világgal aktuális tartózkodási helyét, ami a rengeteg adatvesztési és megfigyelési botrány közepette nem lesz egyszerű feladat.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM