Szűri a pornót egy brit internetszolgáltató

2013.12.17. 15:52

A BT (korábban British Telecom) bejelentette, hogy elindítja új internetszűrőjét, amit elvileg arra terveztek, hogy megvédje a gyerekeket a számukra káros online tartalmakról. A szűrés az új felhasználóknál alapból be lesz kapcsolva, azoknak, akik mégis szeretnének ilyen tartalmakat látni, külön kell majd kérniük a kikapcsolását.

A BT azután vezette be a szűrőt, hogy a kormány felszólította a szolgáltatókat: alapból ne szűrjék a legális pornográfiát és más, felnőtteknek szóló tartalmakat. A szűrés minden eszközön működik, amit az előfizetésen keresztül csatlakoztatnak az internetre.

Az új előfizetőknél előre ki van választva, hogy a szolgáltatás legyen bekapcsolva, és az első használatkor kell megerősíteniük választásukat és szűrési szintet beállítani. Három szint lesz: szigorú, közepes és könnyített. Ezenkívül a szűrés teljesen ki is kapcsolható. A már szerződéssel rendelkező felhasználóknak 2014-ig kell majd dönteniük.

A szűrés szintjétől függően blokkolhatók a pornóoldalak, drogozásra vagy másfajta önkárosításra épülő honlapok, de a közösségi és játékoldalak is. A szűrés nemcsak a weboldalak betöltésére vonatkozik: ezek már a keresési találatokban sem jelennek meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport