Itt twittereznek Android- és iPhone-júzerek Budapesten

2014.02.15. 11:43

A napokban a magyar Tumblr-felhasználók között elkezdett terjedni egy Budapest-térkép, amin színes pontokkal láthatók Android- és iOS-felhasználók. A térkép valójában nem új (a Gizmodo már júniusban írt róla), és a MapBox készítette 280 millió Twitter-üzenet alapján aszerint, hogy az egyes üzeneteket milyen készülékről küldték. A teljes térkép itt böngészhető.

A térkép csak az iPhone, Android és Blackberry készülékeket különbözteti meg, minden más - így a Windows Phone - is az "egyéb" kategóriába került. Természetesen a térkép nem reprezentatív, és már kicsit idejétmúlt is, mivel nem idén februári állapotokat mutat. Fontos azt is megjegyezni, hogy az egyes platformok pöttyei takarják egymást, a piros iPhone-pontok például fedik a zöld Android-pontokat, ezért érdemes minden más réteget kikapcsolni, ha csak egy adott platformra vagyunk kíváncsiak.

Nagyobb méretért kattintson!
Nagyobb méretért kattintson!
Fotó: mapbox.com

Budapesten - és úgy tűnik, Magyarországon is - egyébként nagyjából kiegyenlített a küzdelem az iPhone és az Android között, bár Androidból mintha kicsit több lenne. Blackberry csak mutatóba akad, és "egyéb" kategóriájú készülékből sincs sok.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM