A Facebook kidobta windowsos programját

2014.02.28. 09:28

Azzal egy időben, hogy az alig használt saját e-mail címet megszüntették, egy másik, hasonlóan kevesek által igénybe vett szolgáltatást is leállítanak. A Facebook egyértelműen a mobilpiacra gyúr, ugyanis a mostani profiltisztítás során a saját levelezőszolgáltatás után áldozatul esett az asztali gépekre szánt, windowsos üzenetküldő kliens, a Messenger is – a mobil változatok természetesen továbbra is használhatóak lesznek, sőt, fejlesztik őket.

Az asztali klienst még 2012 márciusában vezette be a Facebook, azokra gondolva, akik a közösségi oldalra való bejelentkezés nélkül kívánnak chatelni, ám az már akkor világos volt, hogy egyrészt a saját beépített szolgáltatásuk, másrészt a versenytársak sokkal előrébb tartó termékei, harmadrészt pedig az okostelefonok és tabletek térhódítása miatt eleve kudarcra van ítélve egy ilyen vállalkozás.

A támogatását – így működőképességét – március 3-án, hétfőn elveszítő Facebook Messenger for Windows egyébként már november óta nem tölthető le a cég weboldaláról – igaz, akkor még üzemzavarral indokolták a hiányt, ám mostanra kiderült, hogy már akkor is a nyugdíjazásra készültek. Ezentúl Windowson a felhasználónak vagy a Facebookon belül lesz alkalma chatelni, vagy pedig egy másik alkalmazást kell igénybe vennie.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM