Törökország letiltotta a Youtube-ot

2014.03.27. 16:48

Törökországban a bíróság úgy döntött, engedélyezni kell a korábban letiltott Twittert. Mit csinált erre a kormány? Letiltotta a Youtube-ot is.

Az ország miniszterelnöke, Recep Tayyip Erdogan már egy hete is a közösségi oldalak kiirtásával fenyegetőzött, olyan halhatatlan mondatokat osztva meg egy török hírügynökséggel, mint hogy

"a Twittert és a hasonló dolgokat gyökerestül fogjuk kitépni. Egyáltalán nem érdekel, hogy mit szól hozzá a nemzetközi közösség. Mindenki meglátja majd, hogy milyen erős a török köztársaság."

Néhány óra múlva tényleg blokkolták a Twittert, így a felhasználók valószínűleg nem tartották annyira viccesnek a miniszterelnök kirohanását, mint azt a szöveg tartalma egyébként indokolta volna.

A BBC azt írja, a török kormány azóta a Youtube-ot is blokkolta, miután a bíróság utasította, hogy függesszék föl a Twitter letiltását. Ez egyébként nem most először fordul elő.

Hogy miért volt erre szükség? Azért, mert a miniszterelnöknek nem tetszett, hogy a választások előtt a politikai ellenfelei a közösségi médiát használták. A Youtube-on korábban feltűnt egy hangfelvétel, amin török politikusok a szíriai helyzetről beszélgettek.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM