18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Profi videón láthatók a terroristák támadásai

2014.05.22. 13:00

Az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIS) nevű terrorcsoport tette közzé azt a videót, amin iraki rendőrök és katonák ellen intézett robbantásos támadásokat lehet látni. A felvételen az út mellé rejtett, házi készítésű pokolgépek robbannak járművek és emberek mellett. A bombák erejét jól mutatja, hogy akár a 12 tonnás páncélozott csapatszállítót is több méter magasra dobja fel a lökéshullám. A videó durva képi tartalmára csak ráerősít, hogy a robbanásokat lassítva is visszajátsszák.

Ijesztően profi videó a terroristák támadásairól

A feltűnően jó technikával felvett és jól szerkesztett felvételek alapján úgy tűnik, hogy a terroristák nem csak a maguk szórakoztatására vették fel őket, hanem eleve azért, hogy minél hatásosabb propagandavideót rakhassanak össze belőlük.

A Vice újságírója  szerint ha eltekintünk attól, hogy valójában emberek igen erőszakos halálát látjuk, a felvétel valójában a dzsihád „instagramifikálódásának” előfutára. Korábban főleg ennél jóval rosszabb minőségű, telefonnal vagy régi kamerával felvett, elmosódott, homályos és remegő videók kerültek fel a videómegosztó oldalakra, bár a szíriai összecsapásokról már készült olyan videó, ami bejárta az internetet: azon egy tank pont a kamera felé lőtt, a felvételen a lövedék is láthatóvá vált még azelőtt, hogy becsapódás miatt a kamera körül összeomlott volna az épület. A mostani videó arra utal, hogy az iszlám szélsőségesek egyre tudatosabban használják a közösségi médiát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport