Halállal végződött az iskolai megaláztatás

2014.07.16. 10:17

Újabb tragikus végkimenetelű iskolai zaklatásról – pontosabban annak utóéletéről – számol be a Daiy Dot. A bullying öngyilkosságba torkolló esetét ezúttal a szülők nem akarják annyiban hagyni, és úgy döntöttek, beperlik az iskolát, ahol az eset történt. Méghozzá egymillió dollárra.

1a3772703e7eb71d1289cb39dd193b57

Matthew Burdette a dél-kaliforniai University City High School of San Diego nevű középiskolába járt, ahol még tavaly novemberben, tudtán kívül egy osztálytársa videóra vette, ahogy a mosdóban maszturbál, és rögtön fel is töltötte Snapchatre és Vine-ra, ahol villámgyorsan el is terjedt. Ezután az addig népszerű, 14 éves fiút kiközösítették és folyamatos megaláztatásnak tették ki a társai. Burdette két hétig bírta ezt, aztán öngyilkos lett, mert – búcsúüzenete szerint – nem bírta elviselni az iskolát és nem maradtak barátai.

Bár szüleinek nem meglepő módon sosem mesélte el a történteket, halála után nekik is tudomásukra jutott a videós eset. Kapcsolatba léptek az iskolával, és mint kiderült, ők tudtak a zaklatásról, így a szülők most úgy döntöttek, bíróságra viszik az ügyet, és egymillió dollár kártérítést követelnek. Ezen kívül az állami zaklatásellenes törvény értelmében a videót készítő fiú is vádemelésre számíthat.

A San Diego-i iskolafelügyelet (a tulajdonképpeni vádlott) közleményében sajnálatát fejezte ki, ugyanakkor a folyamatban lévő üggyel kapcsolatos titoktartásra hivatkozva nem közöltek részleteket. Mindenesetre a hasonló körülmények között öngyilkosságot elkövetett fiatalok szülei nagyon gyakran állítják, hogy az iskoláknak óriási a felelőssége az ilyen esetekben, hiszen gyakran tudnak a történtekről, mégsem tudják időben megállítani a folyamatot és megakadályozni a tragádiát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport