A Mac-felhasználók imádják az online pornót

2014.08.27. 13:10

A Pornhub nevű, óriási látogatottságú pornóoldal saját blogot vezet az általuk begyűjtött érdekes felhasználói adatokról. Most egy nagyobb csomaggal készültek, operációs rendszer, telefon, keresési kifejezések – minden arról, hogyan nézünk ma online pornót.

Mac mesterek

Az asztali operációs rendszerek eloszlása érdekes képet mutat: az oldal felhasználóinak 11 százaléka jön Macről, ami nem tűnik soknak. Egészen addig, amíg bele nem gondolunk, hogy az összes asztali gépnek viszont csak a hat százalékán fut OS X.

pornhub-traffic-desktop.png

A legtöbben (85,5 százalék) persze Windowsról jönnek, a linuxosok pedig két százalékot sem tesznek ki az oldalon.

A legdurvább, hogy havonta több ezer látogató még mindig Windows 95-ről vagy 98-ról néz pornót. A Microsoft rendszerei közül persze már a Windows 7 vezet (62 százalék), második pedig (még mindig) az XP (16 százalékkal).

Ki húzza a legtovább?

A macesek szintén kiemelkedőek az oldalmegtekintésekben: egy látogatás alkalmával átlagosan 8,8 oldalt néznek meg, míg a linuxosok 7,6-ot a windowsosok pedig 7,4-et. A látogatások hosszában is ők vezetnek, kilenc és fél perccel, de a másik két operációs rendszer is egy percen belül követi őket. 

pornhub-duration-desktop2.png

Milfek, tinik, pornósztárok

A Macről érkezők az oldal keresőjébe legtöbbször pornósztárok neveit ütik be: a keresési toplista első három helyezettje Lisa Ann, Madison Ivy és Brandi Love, de sokan keresnek még Kim Kardashianra és Mia Malkovára is. A pornótípusok közül a MILF, a casting (szereplőválogatás, ahol a kezdő csajok mindenre hajlandóak, hogy bekerüljenek egy igazi filmbe) és a teen, vagyis a tiniszex - de sokan keresnek a pov-ra is (ez az egy kamerával felvett jelenetek rövidítése).

pornhub-searches-desktop-windows.png

A linxusosoknál is pornósztár az első (Sunny Leone), viszont a többi már sokkal általánosabb keresőkifejezés: indian, mom (Lisa Ann még ide is becsúszik), cartoon (képregény), teen. A windowsosok itt a Macesekre hasonlítanak, konkrét pornósztárokat keresnek, mamapornót, tiniket meg erotikus masszázst. 

A tabletesek rajzokra gerjednek

Ma már bárhol előkaphatjuk okostelefonjainkat, ha egy kis pornóra vágyunk, és ezt sokan meg is teszik. Érdekesség, hogy legtovább a BlackBerry-felhasználók időznek az oldalon (majdnem 12 percig), utánuk az Windows Phone-osok jönnek, aztán az iphone-osok, és utolsók az androidosok, átlag nyolc perc 57 másodperccel.

pornhub-traffic-tablet.png

Az androidos mobilos keresések a windowsora hasonlítanak, viszont a tableteknél van egy érdekesség: a legtöbben rajzfilmeket keresnek és a leszbiszex és a tinik közbeékelődésével a negyedik helyre kúszott a szintén rajzolt hentai (japán rajzfilmpornó) is.

A Pornhub adatai szerint a Windows Phone-felhasználók öt százaléka Indiából jön az oldalra, így nem meglepő, hogy az indiai pornósztár, Sunny Leone előkelő helyet foglal el a keresési kifejezések között. Kicsit már meglepőbb, hogy Miley Cyrus azért megelőzi.

Nintendón is lehet pornót nézni

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó, tartja a régi mondás, amit ma már kiegészíthetünk azzal, hogy olyan nincs, hogy valami nem pornónéző eszköz: ma már a konzolokon is elérhető az internet, így az online pornó is. A legtöbben Playstationről érkeznek (45 százalék), második az Xbox (41 százalék), harmadik a Nintendo Wii (ez már a pár százalékos mezőny), utána jön a PS Vita, és az utolsó a Nintendo 3DS

Valószínűleg azért nem a legkényelmesebb dolog mindenféle játékgépről évezkedni, a Playstation Vita-júzerek például kevesebb mint nyolc percet töltenek az oldalon. A legtöbbet az Xbox-felhasználók, 11 és fél percet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport