Egymilliárdon is túl van a Facebook Androidon

2014.09.03. 10:02

A sok felhasználói elégedetlenség ellenére továbbra is elképesztően sokan használják a Facebook mobilos alkalmazásait. Zuckerbergék a napokban újabb mérföldkőhöz érkeztek: A Facebook lett az első androidos app, amelynek úgy sikerült egymilliárd telepítés fölé kerülni, hogy nem a Google gyártja.

Ez utóbbi kitétel nyilván azért szükséges, mert a Google a saját operációs rendszerébe rengeteg szolgáltatását előre telepíti, így a folyamatosan növekvő telefoneladásokkal együtt automatikusan nő a Google-appok felhasználóinak száma is. Ennek köszönhetően a Google Play Szolgáltatások, a Gmail, a Térkép és a Youtube is túl vannak már a milliárdon.

Ezeken a legalapvetőbb alkalmazásokon kívül a Facebook még a Google-t is előzi, hiszen például a Chrome, a Hangouts vagy a Keresés nem érte el ezt a határt. (Utóbbi meglepőnek tűnhet, de valószínűleg azért maradt le, mert nem olyan régóta számít különálló alkalmazásnak.)

Egyébként már az 500 milliós határt se érte el a két óriáscégen kívül senki, de a Facebooknak ez a főalkalmazásán kívül már a közelmúltban különvált Messengerrel is sikerült.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM