Mit akar a Facebook a Samsungtól?

2014.10.15. 12:59

Állítólag közösen fejleszt okostelefont a Facebook és a Samsung – írja a Business Insider, a 9TO5 és a dél-koreai sajtó. Erre azért még ne vegyenek mérget: a hírek szerint Mark Zuckerberg Facebook-vezérigazgató és Sheryl Sandberg ügyvezető nemrég tárgyaltak a Samsung alelnökével a cég szöuli központjában, de nem biztos, hogy egy közös telefonprojektről volt szó.

Az önálló Facebook-telefon ötlete évekre nyúlik vissza; korábban már a HTC neve is felmerült, mint pontenciális gyártóé. A HTC készített is egy telefont, amin volt fizikai Facebook gomb – ez volt a Cha Cha –, de ez még nem jelent semmit; a Nokiának is van hasonló modellje, és a két tervezett HTC-telefonnal ellentétben az piacra is került.

Persze, az is lehet, hogy a két vezető teljesen más okból találkozott. A Samsung például egy olyan virtuális szemüveget fejleszt, amihez az Oculus VR headsetben működő technológiát használnák föl, és az Oculust a Facebook idén vásárolta föl, mintegy kétmilliárd dollárért. De az is lehet, hogy a Facebook-vezetők csak egy autentikus dang myeon tésztát akartak enni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM