Saját appot kapnak a Facebook-csoportok

2014.11.19. 10:06

Újabb különálló alkalmazást ad ki a Facebook. Az app kifejezetten a csoportok könnyű elérésére jön létre, így a cég újabb népszerű funkciót szervez ki a fő alkalmazásából. A változtatás célja ugyanaz, mint a korábban kivált Messenger esetében: könnyebb elérés, és kifejezetten az adott funkcióra szabott környezet.

Facebook-Groups-App-und-Logo-658x370-c3b44add3b5e2720

A csoportok el vannak temetve

– mondta a jelenlegi helyzetről Shirley Sun, aki a termékért felelős menedzser a Facebooknál. Hiába használja 650-700 millió aktív felhasználó, a funkciót eddig elég körülményes volt előbányászni a fő Facebook-alkalmazás kezelőfelületén keresztül. Ez változik most meg, a külön app rögtön a csoportokhoz visz, illetve átlathatóbbá és könnyebbé teszi a kezelésüket is.

A csoportok hasonlóan működnek, mint maga a fő hírfolyam, csak kicsiben, válogatott tagokkal. Így szűk körben, akár privát módon lehet posztolni és fényképeket vagy fájlokat megosztani. Mint sok kicsi, valóban közösségi hálózat a nagy hálón belül.

Az appot tesztelte a Verge, szerintük jól sikerült, gyors és intuitív, letisztult a kezelőfelülete, és még az adatbiztonsági beállítások is átláthatók. Azt még nem tudni, hogy lesznek-e majd reklámok, de Sun szerint a fejlesztéskor ezzel nem foglalkoztak, csak a felhasználói élményre koncentráltak. Ez persze csak annyit jelent, hogy egyelőre reklámmentes.

Az app Androidra és iOS-re is érkezik, és a Messenger, a Paper és a Slingshot után ez a Facebook negyedik különálló mellékalkalmazása. A Messengerrel ellentétben azonban a külön Groups megjelenésével nem tűnnek el a csoportok a fő appból se, csak ugyanolyan mélyen el lesznek dugva, mint ahogy eddig is voltak.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM