Végre lehet értelmesen keresni a Facebookon

2014.12.09. 16:17

Egész idáig, ha valaki egyszer felírt valamit a Facebookra, aztán nem mentette el sehova a linkjét, szinte lehetetlen volt újra megtalálni, már pár hét után is, hiszen az új bejegyzések folyamatosan egyre lejjebb tolták a profiloldalon. A horrornak vége: a közösségi oldal hétfőtől elkezdte bevezetni a Graph Search újítását, amivel már a bejegyzések között is kereshetünk.

Korábban, ha begépeltünk valamit a Graph Searchbe, valakinek a fél életét feltárhattuk,  kijöttek képek, mindenféle szűréssel, oldalak, viszont a bejegyzésekről semmi. Ez változott meg a héten. Igény régóta volt rá, a fejlesztést a Facebook 2013 szeptember óta teszteli. 

facebooksearch1.png
Fotó: newsroom.fb.com

Mostantól, ha beírunk majd egy kulcsszót a Graph Searchbe, azokat a bejegyzéseket is kidobja, amelyek tartalmazták.  A visszajelzések alapján ez volt a legfontosabb dolog, amit kértek a felhasználók, akik tesztelték a szolgáltatást. 

A keresési találatok mindenkinek személyre szabottak: nem lehet keresni minden bejegyzésre, csak azokra, amit megosztottak velünk. A frissítés először az USA-ban jön ki, a böngészős és az okostelefonos verzióból is.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM