Lezuhant Vietnamban egy ősrégi, amerikai gyártmányú helikopter

2015.01.28. 13:09

Gyakorlórepülés közben lezuhant szerdán Vietnamban egy amerikai gyártmányú helikopter, amely még az 1975-ben véget ért vietnami háborúból származik. A fedélzeten lévő mind a négy vietnami katona életét vesztette – írja az MTI.

Vo Van Tuan altábornagy, helyettes vezérkari főnök elmondta, hogy az UH-1 (Huey) típusú helikopter nyolc perccel azután eltűnt a radarképernyőkről, hogy felszállt a Ho Si-Minh-városi Tan Son Nhat légitámaszpontról. A roncsokat később a város környékén, egy szántóföldön találták meg. Egyelőre nem tudni, mi okozta a szerencsétlenséget.

A helikopter az amerikai légierőé volt a háború idején, de utána a kommunista erők kezébe került. Az állami média szerint a vietnamiak mintegy ötven Hueyt zsákmányoltak az amerikai kivonulás után, és sokat közülük máig használnak kiképzésre, mentőakciókra.

Orosz helikopterekkel is előfordulnak hasonló balesetek Vietnamban. 2014 júliusában húszan meghaltak és egy ember súlyosan megégett, mert gyakorlórepülés közben lezuhant egy orosz gyártmányú, Mi-171 típusú helikopter Hanoi közelében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport