Kibannoltak mindenkit Orbán Facebook-oldaláról

2015.02.17. 19:23 Módosítva: 2015.02.17. 19:49

Orbán Viktor Facebook-oldalán egy tizennégy képből álló galéria jelent meg fél hat után, amin a miniszterelnök Vlagyimir Putyint fogadja a Parlamentben. A képeken van hatalmat sugárzó autókonvoj és fontoskodó helikopterezés is, meg persze az orosz elnök, amint Orbánnal megtekinti a Dunát, illetve ábrándosan néz ki az ablakon.

A képeket azonban a Facebookon megszokottól eltérően nem lehet kommentelni, sőt a kommentek letiltása még a miniszterelnök rajongói oldalán is szokatlan, hiszen Orbán Viktor több mint 330 ezres rajongói oldalát éppen azért érdemes böngészni, mert ott, a bejegyzések alatt nap mint nap megütköznek a békemenet nyugdíjas hadtestei Drága Bolgár úr szabadcsapataival.

A Facebookon azonban hivatalosan nem lehet teljesen letiltani a kommenteket, csak azt lehet megakadályozni, hogy a rajongói oldalak falára üzenetet írjanak a mezei lájkolók. Ezért elképedésünkben szakértőhöz fordultunk: lehet, hogy Kamminski Fanny, a miniszterelnök Facebook-oldalának menedzsere előjogokat vásárolt Mark Zuckerbergtől?

"A Facebookon tényleg nem lehet letiltani a kommentelést a képek és más bejegyzések alatt" erősítette meg sejtésünket Forgács Mariann, a Be Social közösségi marketinggel foglalkozó digitális ügynökség ügyvezetője, aki szerint elképzelhető, hogy Orbán Viktor Facebook oldalának adminisztrátorai egyszerűen kitiltották, akit csak értek.

Később kiderült, hogy páran valószínűleg átcsúsztak a szigorú tiltáson, mert egyre másra jelennek meg a képek alatt az Észak-Koreát és 1956-ot emlegető, cseppet sem baráti kommentek, miközben az Indexben mi még mindig nem tudunk kommentelni, hozzászólni, vagy éppen megvédeni a támadások kereszttüzében álló miniszterelnököt.

orban

"Kitiltani egy Facebook-oldalon leginkább csak azokat lehet, akik egyszer már kommenteltek oda" - segített nekünk Forgács Mariann, vagyis kiderült, hogy az Index újságíróinak többsége már valószínűsíthetően hozzászólt Orbán Viktor posztjaihoz.

"Az elmúlt ötven percben úgy tűnik nem volt ideje a miniszterelnöki hivatal közösségi menedzsereinek arra, hogy figyeljék az oldalt, így a kitiltott felhasználók ugyan nem tudtak hozzászólni a képekhez, de az új, felháborodott olvasók igen" - jegyezte meg Forgács.

És hogy mit csináltak azok, akik nem tudtak egy kicsit fröcsögni, vagy éppen rajongani Orbán képei alatt? Hát mémeket gyártotak és lájkoltak, például ezt, vagy ezt, esetleg ezt.

UPDATE: Nyolc óra előtt pár perccel Orbán Viktor rajongói oldalán újból lehet kommentelni!

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM