A Facebook tudja, mit tettél tavaly nyáron

2015.03.25. 10:57

Időutazó szolgáltatást indít a Facebook. Az lesz a neve, hogy Ezen a napon, és megmutatja, mi történt velünk ezen a napon. Vagyis előbányásszák a rég elfeledett posztjainkat az adott dátum korábbi éveiből, és szembesítenek a múlttal.

Az új szolgáltatás itt lesz elérhető, illetve beépül majd a mobilappokba és a keresőbe is. Az oldalon egyelőre még csak megköszönik, hogy megpróbáltam megnézni az emlékeimet, de a napokban világszerte élesedni fog a funkció.

A cég szerint külön figyeltek arra, hogy ne fordulhassanak elő az év végi összefoglalóknál tapasztalt kellemetlenségek, amikor több felhasználójukkal fájdalmas emlékeket nézettek vissza romantikus zenei aláfestéssel.

Maga a múltba révedős ötlet egyáltalán nem új, cégen belül is próbálkoznak vele már 2010-től. A mostani szolgáltatás viszont a Timehop nevű app sikeréből inspirálódhatott. Ez minden reggel az egy évvel ezelőtti közösségi aktivitása összefoglalójával várja a felhasználóit, és nem csak Facebookról, hanem több más szolgáltatásból is behúzza az adatokat. A napi értesítő az Ezen a napon esetében is bekapcsolható lesz.

Az újrahasznostott posztokat alapból csak maga a felhasználó fogja látni, de persze újra meg lehet majd osztani, ami még mindig aktuális, vagy éppen már viccesen nem az. Reméljük, hogy a funkció használata valóban megmarad a személyes emlékek felidézésénél, és nem idéz majd elő a néhány évente újra felbukkanó lánclevekhez hasonló hoaxcunamit.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM