Kitalálja, melyik ország a legnagyobb pornófogyasztó a neten?

2015.03.25. 13:37

Az asztali böngészős oldalletöltések 4,41 százalékát az online pornó teszi ki. Többek között ez derül ki az onlinepornó-nézési szokásokról készített felmérésből, amelyet a The Next Web (TNW) készített a Similarweb nevű elemzőcéggel együttműködve. Az egyes oldalakat nem vizsgálták, de az ágazat méretét az összesített számokon túl jól mutatja az is, hogy 2012-es adatok szerint a legnagyobb az Xvideos nevű oldal volt, az akkori havi 4,4 milliárd oldalletöltésével a Reddit forgalmának dupláját produkálta.

A „felnőtt” kategória globálisan a hetedik legnépszerűbbnek bizonyult a vizsgált tartalomtípusok között, megelőzve olyanokat, mint a játékok vagy a sport, de a pénzügyi szektornak is a kétszeresét teszi ki. A hirdetésekből származó forgalom tekintetében pedig negyedik, a reklámra kattintások több mint 3 százaléka vezetett pornóoldalra.

Az elemzés szerint abszolút értékben a legnagyobb forgalmat az Egyesült Államok generálja: a látogatások negyede onnan érkezik. Egy főre lebontva viszont a második helyezett Egyesült Királyság áll sokkal jobban.

A teljes országos forgalom megoszlását tekintve pedig a legaktívabb pornónéző országok Irak és Egyiptom. Ez csak elsőre tűnik furcsának, hiszen mi is írtunk már róla, hogy a konzervatív értékrend ellenére a muszlimok nézik a legtöbb pornót. Az abszolút első Irakban a teljes forgalom 10 százalékát verik el erre a netezők. Igaz, a legalacsonyabb penetrációt is az arab világ produkálja, az Egyesült Arab Emírségekben csak bő másfél százalék az arány.

De mi is előkelő helyen állunk: Magyarország a világ 15. helyezettje a maga 5 százalékos pornórészesedésével. Az oldalon töltött időben viszont jócskán lemaradunk a mezőnyben. A listavezető Kuvait 4 perc 19 másodperces átlag látogatási idejéhez képest a magyarok az ötödik leggyorsabban továbbálló nemzet, még a 3 percet se érjük el. Mondjuk az oroszokat és az amerikaiakat még így is simán előzzük.

Érdekes tendencia, hogy a közép-európai országok nemcsak sokáig maradnak az oldalakon, de közben a lepattanási arány is magas a régióban, ami a TNW szerint arra enged következtetni, hogy aki véletlenül sodródik pornóoldalra, gyorsan lelép, a direkt odalátogatók viszont annál tovább maradnak.

Az egyébként is piacvezető Google pornó terén még jobban veri a mezőnyt, az ilyen témájú keresések 83,48 százalékát ők adják. A közösségi oldalak közül pedig a Reddit ugrik ki 57,21 százalékkal, ami a Facebook duplája.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport