Távozik a Twitter vezérigazgatója

2015.06.12. 14:00

Dick Costolo, a Twitter vezérigazgatója otthagyja a céget. A hírről a Verge számolt be, a vállalathoz közel álló forrásokra hivatkozva, de több más lap is átvette az értesülést. A Twitter azóta megerősítette, hogy a hír igaz.

Costolo csütörtökön annyit mondott a munkatársainak, hogy a következő hetekben fog távozni a cégtől. Távozása után az ideiglenes vezérigazgató a cég társalapítója, Jack Dorsey lesz; a végleges vezetőt az igazgatótanács fogja kinevezni.

Costolo távozása már többször is szóba került az elmúlt fél évben. A felhasználói bázis növekedése vészesen lelassult, és a bukdácsoló részvényárfolyamok láttán egyes befektetők változást sürgettek.

"Rettenetesen büszke vagyok a Twitter-csapatra és arra, amit az elmúlt hat évben elértünk a cégnél. [...] Remek vezetőink vannak, akik jól tudnak együttműködni, és világos stratégiájuk van a célokat és prioritásokat illetően. Nincs senki, aki Jack Dorseynál jobban vezetné a Twittert az átmenet ideje alatt."

– idézi Costolót a hivatalos közlemény.

Még aznap, egy másik konferencián Costolo arról beszélt, hogy már tavaly év végén gondolt rá, hogy otthagyja a Twittert. A döntés sokként érte a cég alkalmazottait, akik kedvelték és elismerték Costolót. „Könnyekben törtem ki” – mondta az egyik dolgozó a Verge-nek.

Az elmúlt időben a Twitterrel kapcsolatban számos pletyka keringett; a legnagyobb hatása annak volt, hogy a Google esetleg felvásárolná a céget. Amikor a sajtótájékoztatón a felvásárlásról kérdezték, Costolo kitérő választ adott: mint mondta, elkötelezettek a cég piaci értékének maximalizálása mellett, de ezt egyelőre független vállalatként is megtehetik. A döntéshozók gondosan mérlegelnek minden ajánlatot, de most arra helyezik a hangsúlyt, hogy független cégként tegyék sikeressé a Twittert.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM