A Facebook is zeneszolgáltatást indít?

2015.07.09. 14:19

A Facebooknak már van atomerőmű árát érő üzenetküldő szolgáltatása, világsikernek számító fotómegosztója, saját játékai – miért pont a zenéről mondanának le? A pletykák szerint Mark Zuckerbergék arra készülnek, hogy beszállnak a zenestreamer-bizniszbe, és elindítanak egy, a Spotifyhoz vagy az Apple Musichoz hasonlító szolgáltatást.

Nincs konkrét információ arról, hogy a Facebook hogy képzeli el a saját zenestreamerét, de a Music Ally cikke szerint az ötlet már a döntéshozók előtt van.

A névtelen forrásokat idéző cikk szerint a Facebook tárgyalásokat folytat a legnagyobb lemezkiadókkal – egyelőre arról, hogy vajon működnének-e náluk a reklámokkal kibővített videoklipek. Ez hasonlóan működne, mint a Youtube saját ContentID szolgáltatása, amelynek alapján a jogtulajdonosok megkaphatják a lejátszások után a nekik járó bevételt.

A Music Ally nem tartja kizártnak, hogy az új szolgáltatás már idén elindulhat. Mint megjegyzik, a legnagyobb streamszolgáltató, a Spotify most kevesebb mint feleannyit ér, mint a Facebook által tavaly felvásárolt Whatsapp, így bőven tudnak tőkét tenni a szolgáltatás mögé. A Music Ally szerint nem valószínű, hogy a streamert házon belül fejlesztenék, inkább egy másik szolgáltatót vásárolnának föl.

A Facebook egyelőre nem kommentálta az értesüléseket. Amíg ezt nem teszik meg, addig a fentieket érdemes pletykaként kezelni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM