A Whatsapp a világ kedvenc csetprogramja

2015.09.04. 13:34

Elérte a 900 millió aktív felhasználót a Whatsapp csevegő alkalmazás, jelentette be a cég alapítója és vezetője, Jan Koum. Aktívnak egyébként az számít, aki havonta legalább egyszer használja az appot. A Whatsapp akkor került a figyelem középpontjába, amikor tavaly februárban a Facebook őrületes összegért, 19 milliárd dollárért vásárolta fel. Az app népszerűsége azóta töretlenül nő, csak idén nyáron 100 millió új felhasználója lett. Tavaly augusztus óta a másfélszeresére növelték a felhasználói bázist. Ezzel egy kicsit még mindig el vannak maradva az anyacég, a Facebook havi majdnem másfél milliárd felhasználójától, de a csevegőprogramok között mindenképpen királynak számítanak. Még a Facebook beépített üzenetküldője, a Messenger is lemaradt a Whatsapp mögött, a maga 800 millió felhasználójával. Összehasonlításképpen: a Twitter ennek nagyjából a harmadát, 316 millió felhasználót tud felmutatni, és a növekedési üteme is csupán 3% körül jár negyedévenként.

A Whatsapp a növekedés mellett új pályán is kipróbálná magát, nemrég bemutatták a hangüzenetek hagyásának lehetőségét, ezzel kicsit az internetes telefonok, a Skype és a Viber territóriumára bemerészkedve.

A Whatsappot 2009-ben alapította az ukrán származású Jan Koum, azzal a céllal, hogy alternatívát teremtsen a mobilszolgáltatók aranybányájának, az sms-küldésnek. Az app, ami szolgáltatókon és mobilplatformokon átnyúlva, évi 1 dolláros előfizetésért kínált mindenkinek korlátlan üzenetküldési lehetőséget. Az app hamarosan berobbant, és amikor a Facebook rátette a kezét, már több százmillióan használták.

A 900 milliós mérföldkő elérését Koum, és főnöke, Mark Zuckerberg jellemzően nyilvános Facebook-posztokban tárgyalták meg.

Congrats to Jan, the WhatsApp team and whole community on reaching 900 million people!

Posted by Mark Zuckerberg on Thursday, September 3, 2015

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM