Elemér
5 °C
16 °C

Vigyázzon, ha a Telekom privát IP-re rakja!

2015.10.19. 17:29

A Magyar Telekom az otthoni szélessávú internetezőket elkezdte áthelyezni a nyilvános IP-címről privát IP-címre, és erről már tájékoztató levelet is kiküldött az előfizetőknek. Ezzel az a gond, hogy sokféle szolgáltatás igényel nyilvános IP-címet: bizonyos FTP kliensek, VoIP eszközök, otthoni szerverek.

A Telekom a megkeresésünkre elmondta, hogy ezzel a változással  az internetelérés biztonságát akarja növelni, mert a privát címmel kívülről nem lehet kapcsolatot létesíteni.  A szolgáltató azt állítja, hogy a hétköznapi internetezés során semmilyen különbséget vagy hátrányt nem fogunk tapasztalni. 

Ez persze attól is függ, hogy kinek mi számít hétköznapinak. Éppen most állunk egy új internetes forradalom küszöbén, aminek éppen az a lényege, hogy a jövőben egyre több eszközünket tudjuk elérni kívülről. A mobilunkról tudjuk irányítani az okos mosógépet, látjuk a biztonsági kamera képét és az alvó babánk monitorozott légzését, vezérelhetjük a lakás fűtését, lehúzhatjuk a rolót, vagy éppen a mobillal készített fényképeinket az amerikai szerverek helyett a sufniban lévő adattárolóra menthetjük el.

  A Telekom ügyfelei jelezhetik, ha nekik nem jó a privát IP-cím, ehhez vagy a 1412-es ügyfélkapcsolati telefonszámon, vagy a nat@telekom.hu címen kell megadni az   MT-azonosítót. A  szolgáltató azután ingyenesen visszaállítja a nyilvános IP-t.

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.