Jöhetnek a becenevek a Facebookon

2015.11.01. 09:50

A Facebook a közösségi nyomás hatására hatalmasat változtat eddigi szabályán: dobja a valódi nevek kötelező használatát, nemsokára becenevekkel is fent lehetnek majd az oldalon a felhasználók. Az oldal pénteken jelentette be a lépést. Nem kapnak azonban teljesen szabad kezet a júzerek: az új szabályzat szerint meg kell majd magyarázni, miért akar valaki becenevet használni.

A valódi nevek kötelező használata miatt már több éve kiakadtak a felhasználók, a mostani változás viszont két amerikai jogvédő szervezet, az EFF és az ALCU közös nyílt levelének köszönhető.

A becenevek használatához fűzött magyarázat a Facebook szerint azért kell, hogy "a Közösségi Csapatunk könnyebben megértse a helyzetet, és segít megérteni az okokat is, miért nem tudják emberek megerősíteni a valódi nevüket".

A Facebook arra is kéri a felhasználókat, hogy jelöljék meg azokat, akik nem valódi nevüket használják, hogy további információkat kérhessenek róluk, és ne tudjanak visszaélni az új szabályozással. A becenevek decembertől élesedhetnek majd.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM