Központ, leszállnék, de itt repül mellettem két alak, és szórják a chemtrailt

2015.11.06. 08:09

Az 56 éves Yves Rossy profi pilóta volt, mielőtt elkezdett foglalkozni az egyszemélyes jetpack fejlesztésével. Azóta Rossy profi pilóta és profi feltaláló, ugyanis a terve sikerrel járt. Tanítványával, Vince Reffettel gyakran készítenek közös videókat arról, ahogy a könnyűszerkezetes, karbonszálas jetpackjeikkel repesztenek a levegőben.

A Jetman Dubai néven működő párosra az Emirates légitársaság is felfigyelt, így velük reklámozták a világ leghosszabb utasszállítóját, az A380-at. A gyönyörűen koreografált filmben Rossy és Reffet jetpackkel követnek egy A380-at Dubaj fölött.

A páros számára ez nem újdonság: repültek már kötelékben egy B17-es bombázóval, végigszántották a Grand Canyont, és persze Dubaj fölött is megfordultak már. Mégis leírhatatlan a látvány, ahogy a két jetpack húzza a kondenzcsíkot a repülőgép helyett.

Emirates: #HelloJetman

Bár ez csak egy reklámfilm volt, a produkciót komoly felkészülés előzte meg. Az A380 1,2 kilométer magasságban manőverezett a dubaji légtérben, miközben Rossy és Reffet hol alulról, hol oldalról, hol felülről repülték körbe – és mindezt egy köröző helikopterből kellett filmre venni. A végeredmény könnyed lebegésnek látszik, de a résztvevők szerint halálpontos tervezésre és aprólékos együttműködésre volt szükség, hogy mindenki túlélje az akciót, és a film is elkészüljön.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM